Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές

Ήπιες πιέσεις σε Παρίσι, Φρανκφούρτη. Πιο βαθιά στο κόκκινο ο ευρωπαϊκός Νότος. Τα βλέμματα στις κεντρικές τράπεζες Ιαπωνίας, Ευρωζώνης και Βρετανίας. Πτώση 3% για Vodafone. Σταθεροποιητικά τα futures της Wall.

Ήπιες πιέσεις καταγράφουν οι δείκτες σε Παρίσι και Φρανκφούρτη, ενώ πιο βαθιά στο κόκκινο βρίσκονται οι δείκτες στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, μετά τα ισχυρά κέρδη της χθεσινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 0,23% στις 7925 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κατά 0,4% στις 378490 μονάδες και στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατά 0.4% στις 6,467 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ καταγράφει απώλειες 1,51% στις 7928 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI σημειώνει πτώση 2,42% στις 5651 μονάδες και στο Μιλάνο ο FTSE MIB κινείται χαμηλότερα κατά 1,85% στις 15.267 μονάδες.

Οριακές κινήσεις καταγράφουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Πτώση 3% καταγράφει η μετοχή της Vodafone καθώς η Verizon Communications διαψεύδει τα χθεσινά δημοσιεύματα περί κοινής εξαγοράς του βρετανικού ομίλου με την ΑΤ&Τ.

Η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών σε Ιαπωνία, Βρετανία και Ευρωζώνη, ενώ οι αγορές αναμένουν και τα κρίσιμα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ που ανακοινώνονται την Παρασκευή. «Ο κόσμος κρατά τις θέσεις του ενόψει των συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών και των οικονομικών στοιχείων που ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα» εξηγεί και ο Ioan Smith της Knight Capital και συμπληρώνει: «Αν και οι πιθανότητες εκπλήξεων είναι μικρές κανείς δεν θέλει να το ρισκάρει».

Νωρίτερα, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη σχεδόν 3%, καθώς υπάρχει η προσδοκία για επιθετική χαλάρωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v